Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 4:30pm - 5:40pm
Journalistiek overleven onder Erdogan

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Kritische en onafhankelijke journalistiek bedrijven in Turkije, dat is bijna onmogelijk geworden onder Tayyip Erdogan. Toch slaagde Zeynep Sentek erin de financiën van de familie van de Turkse premier Binali Yıldırım bloot te leggen.

***
Vanuit Duitsland doet de Turkse academicus en journalist Zeynep Sentek onderzoek naar misstanden in haar eigen land. Eind mei onthulde ze dat de premier en zijn familie verschillende offshore bedrijven hebben, met een gezamelijk kapitaal van 135 miljoen euro. Een aanzienlijk deel van de bezittingen zijn vrachtschepen en vastgoed in Nederland.
Zeynep verrichtte dit en ander onderzoek met het onderzoeksplatform The Black Sea, dat weer samenwerkt met andere Europese media (onder meer NRC Handelsblad) in European Investigative Collaborations.

Moderators
avatar for Femke Awater

Femke Awater

Femke Awater is freelance journalist. Ze studeerde Culturele Antropologie en deed daarna de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook oprichter van het internationale platform Correlations en werkt voor de Stichting Verhalende Journalistiek. Voor... Read More →

Speakers
avatar for Zeynep Sentek

Zeynep Sentek

Journalist, Arena for Journalism in Europe
Zeynep is a Turkish investigative journalist specialised in corruption, offshore structures, workers' rights and environmental investigations. She currently works as the Network Coordinator for the London-based news organisation openDemocracy. She is also the managing editor of the... Read More →


Friday November 3, 2017 4:30pm - 5:40pm CET
De L'Empereur, zaal 2 – Tegellichters Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht