Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 1:30pm - 2:40pm
Feit & Fictie Track: impact volgens Pulitzerprijswinnaar Anne Hull

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.

Washington Post-verslaggever Anne Hull werd vijf keer genomineerd voor een Pulitzer en won hem toen ze samen met onderzoeksjournalist Dana Priest een heikel onderwerp oppakte. Gewonde soldaten die uit de Irak- en Afghanistanoorlog terugkeerden voor behandeling werden schandalig verwaarloosd. Ze bouwden voort op de feiten met interviews om een aangrijpend verhaal te vertellen.

De Pulitzerprijs-organisatie schreef dat het duo de prijs won 'voor het veroorzaken van nationale verontwaardiging en het aanzetten van hervormingen door de federale overheid'. Anne Hull vertelt het spannende verhaal van hoe deze serie tot stand is gekomen – én legt uit hoe onderzoeksjournalisten baat kunnen hebben bij technieken die worden toegepast in verhalende journalistiek.

Deze sessie maakt deel uit van de Feit & Fictie Track, bedacht voor #VVOJ17 in samenwerking met de Stichting Verhalende Journalistiek. Wat kunnen onderzoeksjournalisten en hun verhalende collega's van elkaar leren?

De andere sessies in deze track zijn:

Mag Dit? De Feit & Fictie Barometer
Met je onderzoek naar de Verhalengarage


Moderators
avatar for Paulien Bakker

Paulien Bakker

Directeur, Stichting Verhalende Journalistiek
Stichting Verhalende Journalistiek is in 2009 opgericht, naar aanleiding van een bezoek van de Amerikaanse journalist Mark Kramer aan de VVOJ conferentie. Kramer organiseert in Boston, de VS, in maart ieder jaar de Power of Narrative-conferentie. Een conferentie waar prijswinnende... Read More →

Speakers
avatar for Anne Hull

Anne Hull

Journalist, Washington Post
Anne Hull is een Pulitzerwinnaar en werd ook nog eens vier keer genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Zij specialiseerde zich in schrijven over de underdog, eerst bij de St Petersburg Times (nu Tampa Bay Times) en later voor The Washington Post. Ze werd onder meer genomineerd... Read More →


Friday November 3, 2017 1:30pm - 2:40pm CET
De L'Empereur, zaal 2 – Tegellichters Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht