Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Saturday, November 4 • 10:00am - 11:10am
De methode-Bellingcat

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Christiaan Triebert is conflictanalist, zelfverklaard digitale nomade en actief lid van Bellingcat. hij won de European Press Prize 2017 met zijn onderzoek naar de Whatsappconversatie tussen plegers van de Turkse coup in de zomer van 2016. Op #VVOJ17 neemt hij ons mee in zijn online onderzoekswereld.
***
Opeens waren ze daar: een clubje wizzkids, burgerjournalisten die iedereen verbaasden met hun online speurtechnieken. Kuifjes op het internet, die in Nederland naam maakten met hun onthullingen in de MH17-zaak. Inmiddels geeft het collectief Bellingcat trainingen op redacties door heel Europa. En altijd is er dan wel weer een collega die opmerkt: ‘Ik wist niet dat je zó veel kon vinden in open bronnen.’  De methode Bellingcat maakt furore.
Christiaan Triebert is conflictanalist, zelfverklaard digitale nomade en actief lid van Bellingcat. hij won de European Press Prize 2017 met zijn onderzoek naar de Whatsappconversatie tussen plegers van de Turkse coup in de zomer van 2016. Tijdens #VVOJ17 neemt hij ons mee in zijn digitale wereld en praat hij ons bij over de tools en technieken die Bellingcat zo succesvol inzet.

Moderators
VW

Vincent Weggemans

Freelance journalist | secretaris VVOJ

Speakers
avatar for Christiaan Triebert

Christiaan Triebert

Open source, Investigative researcher, (photo) journalist, Bellingcat
Christian Triebert is an award-winning investigative journalist focused on war and conflict. His work has appeared in the New York Times, Al Jazeera, Daily Beast, Foreign Policy, amongst others. He is a member of the open-source investigative collective Bellingcat and contributes... Read More →


Saturday November 4, 2017 10:00am - 11:10am CET
De L'Empereur, zaal 1 – Muckrakers Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht