Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 3:00pm - 4:10pm
Nils Hanson en de advocaat van de duivel

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Als er zoiets bestaat als foutloos onderzoek doen, kun je het van Nils Hanson leren. In deze sessie laat hij zien hoe zijn Line by Line-methode werkt en wat deze gedegen productcontrole oplevert. Een must voor alle eindredacteuren.

***
Als ze bij het prijswinnende Zweedse onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning (Mission Investigate) een onderwerp kiezen voor de volgende aflevering, is de eerste vraag op de redactie: wie speelt deze keer de advocaat van de duivel? Kritisch blijven op je eigen onderzoek is namelijk het speerpunt van hoofdredacteur Nils Hanson.
Niet alleen in het begin, ook halverwege het onderzoek en nog eens net voor de uitzending worden alle feiten, uitspraken en beelden minutieus gecontroleerd. Als er zoiets bestaat als foutloos onderzoek doen, kun je het bij deze man leren. In deze sessie laat Nils Hanson ons zien hoe zijn Line by Line-methode werkt en wat deze gedegen productcontrole oplevert. Een must voor alle eindredacteuren. En trouwens ook voor verslaggevers.

Moderators
avatar for Paul Schram

Paul Schram

Verslaggever EenVandaag | bestuur VVOJ

Speakers
avatar for Nils Hanson

Nils Hanson

SVT
Nils Hanson is a freelancing investigative editor and reporter. For 14 years, until 2018, Nils was an executive producer for Mission Investigate, Swedish Television (SVT). He has over 30 years of experience and has covered around 500 investigations. During the last two years of his... Read More →


Friday November 3, 2017 3:00pm - 4:10pm CET
De L'Empereur, zaal 3 – Woodward Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht