Loading…
#VVOJ17 has ended
Friday, November 3 • 3:00pm - 4:10pm
Palermo aan de Maas – 25 jaar onderzoek naar corruptie in Limburg

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.

2017 Is een bijzonder jaar voor de onderzoeksjournalistiek. We vieren dit jaar een kwarteeuw journalistiek spitwerk naar corruptie en vriendjespolitiek in Limburg.

In 1992 begonnen Joep Dohmen en Henk Langenberg hun onderzoek naar de verwevenheid tussen de bouwwereld en het openbaar bestuur in Zuid-Limburg, resulterend in het veelgeprezen boek De Vriendenrepubliek.

Een kwart eeuw later beleeft het onderzoekswerk van Hans Goossen en Theo Sniekers naar de handel en wandel van Jos van Rey zijn apotheose met het hoger beroep in het corruptieproces tegen de Roermondse politicus. De eerste zittingsdag is op dinsdag 7 november, de uitspraak staat voor 20 december op de rol. Goossen en Sniekers wonnen de Brusseprijs voor de weerslag van hun onderzoek in El Rey, van jager tot prooi

Wat heeft 25 jaar onderzoeksjournalistiek naar corruptie en vriendjespolitiek opgeleverd? Welke verschillen en overeenkomsten zijn er tussen onderzoek toen en nu?

Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Hans Goossen (De Limburger) vertellen over hun ervaringen, trekken conclusies en werpen een blik in de toekomst.


Moderators
BO

Bjorn Oostra

De Limburger

Speakers
avatar for Hans Goossen

Hans Goossen

onderzoeksjournalist, De Limburger
Opgeleid als historicus, maar sinds 1990 actief in de journalistiek. De laatste tien jaar als onderzoeksjournalist, met als specialisatie corruptie en integriteitaffaires. Meest spraakmakende onderzoek (samen met college Theo Sniekers) was de affaire rond Jos van Rey, de wegens corruptie... Read More →


Friday November 3, 2017 3:00pm - 4:10pm CET
De L'Empereur, zaal 1 – Muckrakers Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht