Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 4:30pm - 5:40pm
Feit & Fictie Track: Met je onderzoek naar de Verhalengarage

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Jaap Tielbeke en Thomas Muntz van onderzoeksplatform Investico hielden de duurzaamheidscode van Unilever tegen het licht. De journalisten van Investico doen niets anders dan grote projecten aanpakken, vaak abstracte onderwerpen. Ze graven door tot ze de onderste steen boven hebben. Maar hoe schrijf je de uitkomsten zo op dat het leest als een thriller?
Tielbeke en Muntz geven een kijkje in de keuken en vertellen hoe hun verhaal tot stand kwam (hier kun je het verhaal lezen).
Verhalend- en onderzoeksjournalist Henk Blanken, mede-auteur van het Handboek Verhalende Journalistiek en mede-oprichter van de website De Verhalengarage, nam op ons verzoek het Unileververhaal nog eens onder handen. Hij zet uiteen hoe hetzelfde onderzoek verhalend zou kunnen worden gebracht.
VVOJ-voorzitter Evert de Vos nam als eindredacteur het verhaal voor De Groene Amsterdammer onder handen. Hoe kijken hij, Tielbeke en Muntz aan tegen de suggesties van Blanken?

Deze sessie maakt deel uit van de Feit & Fictie Track, opgezet in samenwerking met de Stichting Verhalende Journalistiek. Wat kunnen onderzoeksjournalisten en hun verhalende collega's van elkaar leren?

De andere twee sessies in deze track zijn:

Moderators
avatar for Paulien Bakker

Paulien Bakker

Directeur, Stichting Verhalende Journalistiek
Stichting Verhalende Journalistiek is in 2009 opgericht, naar aanleiding van een bezoek van de Amerikaanse journalist Mark Kramer aan de VVOJ conferentie. Kramer organiseert in Boston, de VS, in maart ieder jaar de Power of Narrative-conferentie. Een conferentie waar prijswinnende... Read More →

Speakers
TM

Thomas Muntz

Investico
JT

Jaap Tielbeke

Editor, De Groene Amsterdammer
avatar for Evert de Vos

Evert de Vos

Voorzitter, VVOJ
Evert de Vos (1960) is sinds augustus 2013 adjunct-­hoofdredacteur en redactiechef van De Groene Amsterdammer. Hiervoor was hij onder meer hoofdredacteur van J/M voor Ouders en adjunct-­hoofdredacteur bij Intermediair. Daar was hij verantwoordelijk voor onderzoeksjournalistiek en... Read More →


Friday November 3, 2017 4:30pm - 5:40pm CET
De L'Empereur, zaal 4 – Bernstein Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht