Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 1:30pm - 2:40pm
ETALAGE – Hoe het FD de zorgfraude blootlegde

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Siem Eikelenboom en Marieke ten Katen van Het Financieele Dagblad beten zich vast in de geldstromen in de zorg. En analyseerden waarom de sector een Walhalla is voor fraudeurs. In deze sessie laten zij zien hoe ze te werk gingen en geven ze concrete tips.

***
De zorg heeft alles in zich om aantrekkelijk te zijn voor fraudeurs: er gaat veel geld in de sector om - afgelopen jaar in totaal ruim € 96 mrd - en de pakkans is gering. Het Financieele Dagblad deed onderzoek naar verschillende fraudegevallen in de zorgsector en daaruit bleek dat wat naar buiten komt slechts het topje van de ijsberg is.

Niet alleen werknemers en bestuurders in de zorg, maar ook vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie bevestigen dat beeld: zorgfraude is veel omvangrijker dan uit de officiële cijfers blijkt.

In het Dossier Zorgfraude verzamelden FD-onderzoeksjournalisten Siem Eikelenboom en Marieke ten Katen onthutsende voorbeelden en een scherpe analyse van de zeven pijnpunten die de fraude in de hand werken. Tijdens deze sessie laten zij zien hoe ze te werk zijn gegaan en geven ze concrete tips aan collega\'s die zelf dit type onderzoek willen doen.

Moderators
avatar for Wilco Dekker

Wilco Dekker

verslaggever/bestuurslid, Volkskrant/VVOJ

Speakers

Friday November 3, 2017 1:30pm - 2:40pm CET
De L'Empereur, zaal 4 – Bernstein Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht