Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Friday, November 3 • 4:30pm - 5:40pm
ETALAGE – Hoe De Correspondent lezers bij onderzoeken betrekt

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
De tijd van lezeres als passieve nieuwsconsumenten is voorbij. Interactieve journalistiek, waarbij journalisten gebruik maken van de expertise en input van hun lezers, heeft de toekomst. Ook bij onderzoeksjournalistiek kunnen lezers van pas komen.

Is het mogelijk om dankzij bijdragen van lezers zaken aan het licht te brengen die je als onderzoeksjournalist zelf niet op het spoor was gekomen? Volgens De Correspondent wel. Zij maken al sinds hun oprichting dankbaar gebruik van de kennis van hun lezersnetwerk. Wat heeft hen dat zoal opgeleverd?

Correspondent Klimaat en Energie Jelmer Mommers, die onderzoek deed naar Shell, en Maurits Martijn, tijdelijk adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent, vertellen hoe onmisbaar hun lezers zijn bij het bedrijven van onderzoeksjournalistiek.

Moderators
avatar for Fabienne Meijer

Fabienne Meijer

Manager, De Coöperatie
Fabienne Meijer (1996) is lid van de conferentiewerkgroep #VVOJ17. Daarnaast is ze manager van De Coöperatie, coördinator van RFG Magazine en freelance journalist voor onder andere KIJK Magazine en VICE.

Speakers
avatar for Maurits Martijn

Maurits Martijn

redacteur, De Correspondent
Na de studies communicatiewetenschap en filosofie in Amsterdam, werkte Maurits Martijn (1981) van 2007 tot 2013 voor Vrij Nederland. Maurits schrijft voornamelijk over technologie, surveillance en privacy. Samen met collega Dimitri Tokmetzis won hij in 2014 de prijs voor de beste... Read More →


Friday November 3, 2017 4:30pm - 5:40pm CET
De L'Empereur, zaal 5 – Spotlight Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht