Loading…
#VVOJ17 has ended
Back To Schedule
Saturday, November 4 • 10:00am - 11:10am
ETALAGE – Het onderzoek achter Football Leaks

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Het crossborder onderzoekscollectief European Investigative Collaborations (EIC) kon zichzelf vorig jaar niet komen voorstellen op de VVOJ Conferentie: te druk met een groot en erg geheim onderzoek. Dat bleek Football Leaks te zijn. Dit jaar blikken we terug, met twee van de participerende media: NRC Handelsblad en The Black Sea.

Voor NRC was Football Leaks niet alleen het grootste onderzoekproject dat de krant ooit heeft gedaan, bijzonder was vooral ook de intensieve samenwerking in EIC, een consortium van onder meer Der Spiegel, Mediapart, El Mundo, Newsweek, Dagens Nyheter en The Black Sea.

NRC is in dit gezelschap één van grotere spelers. The Black Sea is juist een klein collectief. In deze sessie nemen we met Hanneke Chin-A-Fo van NRC en Zeynep Sentek van The Black Sea het avontuur nog eens door. Hoe ga je om met de grote onderlinge verschillen in werkwijze? Wat steek je van elkaar op? Wat zijn de effecten op de langere termijn van deze samenwerking? En wat is de uiteindelijke impact van Football Leaks?

Speakers
avatar for Hanneke Chin-A-Fo

Hanneke Chin-A-Fo

Onderzoeksjournalist, NRC Handelsblad
Hanneke Chin-A-Fo (1978) werkt sinds 2004 bij NRC Handelsblad. Eerder als buitenlandredacteur, oorlogsverslaggever en financieel journalist, nu bij de onderzoeksredactie. In 2014 publiceerde ze met Toef Jaeger Het Boekenparadijs, over de ondergang van boekhandelsketen Polare. Ze is... Read More →
avatar for Zeynep Sentek

Zeynep Sentek

Journalist
Zeynep is a Turkish investigative journalist specialised in corruption, offshore structures, workers' rights and environmental investigations. She currently works as the Network Coordinator for the London-based news organisation openDemocracy. She is also the managing editor of the... Read More →


Saturday November 4, 2017 10:00am - 11:10am CET
De L'Empereur, zaal 3 – Woodward Stationsstraat 2, 6221 BP Maastricht