Loading…
#VVOJ17 has ended
avatar for Anne Hull

Anne Hull

Washington Post
Journalist

Anne Hull is een Pulitzerwinnaar en werd ook nog eens vier keer genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Zij specialiseerde zich in schrijven over de underdog, eerst bij de St Petersburg Times (nu Tampa Bay Times) en later voor The Washington Post. Ze werd onder meer genomineerd voor een Pulitzer met de serie Una Vida Mejor, waarin ze een groep vrouwen volgt die hun leven op het platteland van Mexico inruilen voor werk als gastarbeiders in een krabverwerkingsfabriek in North Carolina.

Hull won een Pulitzer in 2008 voor een verhalende onderzoeksserie die ze samen met Washington Post-collega Dana Priest maakte, over misstanden in de verzorging van Amerikaanse oorlogsveteranen in het Walter Reed Army Medical Center. Terwijl president Bush graag opschepte over hoe goed de acute hulp voor gewonde militairen was geregeld, bleek de nazorg voor deze groep van abominabele kwaliteit. Patiënten verbleven in aftandse voorzieningen, dossiers raakten zoek, niemand leek enig overzicht te hebben.

Als goede onderzoeksjournalisten haalden Hull en Priest eerst de feiten boven tafel. Maar uiteindelijk lieten ze die cijfers en dossiers uit het verhaal en schreven ze persoonlijke verhalen over verminkte soldaten en hun lange weg terug naar herstel.

Hull is in december vorig jaar weggegaan bij de Washington Post om met haar partner, een Duitse journalist, naar Berlijn te gaan. Daar werkt ze momenteel aan een boek over haar jeugd.

De sesssie met Anne Hull maakt deel uit van het Feit & Fictie Track, dat de VVOJ samen met de Stichting Verhalende Journalistiek voor deze conferentie ontwikkelde. De Feit & Fictie Track concentreert zich op de vraag wat onderzoeksjournalisten en verhalende collega’s van elkaar kunnen leren.