Loading…
#VVOJ17 has ended
avatar for Trees Verleyen

Trees Verleyen

Trees Verleyen (1950) studeerde Germaanse Filologie aan de K.U.Leuven. Tussen 1989 en 2009 was ze docent aan Lessius Mechelen in de opleding Journalistiek. Ze gaf er de cursussen inleiding tot de journalistiek en redactietechnieken.
Ze publiceerde in 1996 met Nathalie Bekx een interviewboek Armoede is vrouwelijk en in de zomer 2005 het boek PMV Printmedia in Vlaanderen.
Naar aanleiding van de publicatie van dit boek verscheen in De Journalist, het tijdschrift van de Vlaamse Journalistenbond een boekbespreking waaruit de volgende passage stamt: "Trees Verleyen doceert aan Lessius Mechelen. Ze is bovendien zus van (wijlen) Knack-directeur Frans, jeugdauteur Karel en Knack-journaliste Misjoe Verleyen. Om maar te zeggen: Trees Verleyen heeft recht van spreken wanneer het over de (print)media in Vlaanderen gaat. In haar pas verschenen PMV - Printmedia in Vlaanderen bundelt Verleyen veel feitenmateriaal over media en journalistiek in het bijzonder."
In 2006 verscheen Horen, zien en schrijven - over Journalistiek schrijven, een handboek dat ze samen maakte met zus Misjoe. Verleyen jureerde vier jaar lang (anoniem) de verdeling van journalistieke beurzen van het Fonds Pascal Decroos, na bekendmaking van haar identiteit in 2011 werd zij geroemd om haar onpartijdig en strenge doch opbouwend oordeel over aanvragers en projecten.
Verleyen is bestuurslid van de  VVOJ.